עמוד הבית > בלוג > איך מטפלים בשגיאות 404?

איך מטפלים בשגיאות 404?

תקלות באתרי אינטרנט הם כמעט דבר שבשגרה, בטח כאשר מדובר על אתרים עם עשרות, מאות ואלפי עמודים. המטרה שלנו היא כמובן לטפל בהן, אבל יחד עם זאת להבין שלעיתים הן בלתי נמנעות ולהקטין את רמת הפגיעה שלהם בעיקר מהיבטי חווית הגלישה וקידום האתר (SEO).

שגיאת 404 באתר:

זוהי השגיאה הנפוצה ביותר באתרים, הקוד HTTP 404 למעשה אומר שהוא מזהה את השרת, אך לא מזהה את הדף ומציג לגולש דף שבור. כלומר כן מזהה את האתר שאליו הוא נכנס, אך לא את הדף המבוקש ומציג לכם בדרך כלל את הכיתוב "עמוד לא נמצא" (Not Found 404).

זה קורה לעיתים קרובות יותר באתרי איקומרס או אתרים עם המון דפים, באופן טבעי ככל שיש יותר עמודים באתר כך הסיכוי לתקלות ולדפים שבורים כמו 404 הוא גדול יותר.

למה זה קורה? בגדול יכולות להיות המון סיבות, אך העיקריות הן שכתובת ה-URL לא נכונה, כלומר הגולש הקיש כתובת לא נכונה/קיבל קישור לדף לא קיים בתוך האתר שלכם, אפשרות נוספת היא שעשיתם שינוי באתר והוא עבר לכתובת חדשה, כתוצאה מכך כל הכתובות משתנות ואם לא תעשו הפניות מתאימות הלינקים ישארו שבורים, האפשרות הכי פחות טובה מבחינתכם היא שהגולשים הגיעו דרך קישור פנימי בתוך האתר שלכם שהפנה אותם לעמוד ספציפי אך הוא נמחק/לא קיים (בהמשך נגלה למה זה רע מבחינתכם).

תקלה נפוצה נוספת היא ה-410, הודעת השגיאה לגולש תהיה דומה מאוד (410 Not Found) אך ההבדל הוא ש-410 אומר שהדף נמחק לצמיתות ולא יהיה זמן גם בעתיד, ההבדל מ-404 הוא שהאחרון מעיד על בעיה זמנית שעלולה להשתנות.

ישנה גם את הודעת 404 SOFT, זה קורה כאשר הגולש מקבל הודעה על דף שלא קיים, אבל בנוסף הוא מקבל גם סטטוס 200 (קוד תקין), זה קורה כאשר יש מעט תוכן בדף (דבר שפוגע במטרת הקידום ולכן רצוי להגדיל את כמות התוכן).

מקרא סטטוסים ושגיאות:

2XX – הקוד תקין והשרת מציג את מה שמבוקש

3XX – הקוד תקין, אך לא מציג את מה שמבוקש אלא מפנה לדף אחר (אתייחס ל301 בהרחבה בהמשך)

4XX – שגיאה כלשהי בדף

5XX – שגיאה בשרת

מה הגולש מקבל בתקלת 404?

יש את העמוד הסטנדרטי שכולם מכירים שמדווח על "דף לא נמצא", במידה ולא תיצרו עמוד מותאם אישית זה מה שהגולשים יקבלו, אבל ההמלצה היא ליצור דף ייחודי שידווח על בעיות מסוג זה.

הנה למשל דפי 404 באתרים שונים, אפשר לראות שכל אחד מהם יצר דף ייחודי עם עיצוב וקופי שונים.

איך זה פוגע בכם?

לתקלה זו יש משמעות גם מבחינת חווית המשתמש של הגולשים, אך גם מההיבט של SEO. לגבי הראשון זה די מובן, גולש מנסה להגיע לדף שרצה ומקבל הודעת שגיאה כך שחווית הגלישה שלו נפגמה, מההיבט של גוגל יש פה דף שנסרק ומצביע באופן ישיר על בעיה, מנוע החיפוש של גוגל שואף להציג לגולשים שלו את התוצאות הרלוונטיות ביותר ולכן באופן די ברור המיקומים שלכם לגבי אותו דף יפגעו, אם יש באתר המון דפים תקולים זה יכול להשפיע בצורה דרמטית על המיקומים שלכם, אם יש לכם באתר קטגוריות או לינקים שמפנים לדפי 404 זה מעיד על בעיה גדולה יותר.

דוגמאות לדפים מעוצבים של 404

בסופו של דבר, אתם יכולים למנף גם חוויה לא נעימה לגולש כמו דף שבור 404 לטובתכם, צריך להבין שגם באתר מושלם תמיד יהיו בעיות, אבל אם תיצרו דף 404 מותאם אישית, קלילה שתסביר לגולש את הבעיה זה דווקא עשוי לקרב אותו אליכם, אם תחפשו בגוגל תמצאו המון רעיונות איך לעצב ולכתוב את דף ה-404 שלכם כך שהגולשים מצד אחד יבינו שהגיעו ללינק שבור, אבל מצד שני חווית הגלישה שלהם לא תיפגע.

בנוסף, חשוב מאוד להוסיף כפתור שיחזיר לעמוד הבית או לעמוד קטגוריה שרלוונטי בעיניכם, הנה למשל כמה דוגמאות לדפים מעוצבים בהומור:

יש כאלו שאפילו שמים אנימציות שונות – רמת ההשקעה כמובן תלויה בכם, אך גם אם אתם לא מעוניינים להשקיע יותר מידי עדיין חשוב לשים דגש על הקופי ולא ללכת העל האופציה הבנאלית.

הפתרון ל-404? הפניית 301

למקרים בהם הגולשים מגיעים לעמוד 404 יש את פתרון הפניית 301 (Redirect) שבעצם מעביר אותם לדף אחר שרלוונטי למה שהם חיפשו באתר.

כך למעשה אנחנו מצביעים לגוגל שיאנדקס את הדף שאליו אנחנו מפנים ולא את הדף השבור, בצורה הזאת אנחנו גם שומרים על הכוח שהדף צבר או מחזקים דף שאליו עשינו הפניה.

כאשר מחליפים כתובת דומיין לאתר יש לעשות הפניות גורפות לכל האתר, אחרת כל העמודים לא ייסרקו, בנוסף להפניית 301 קיימת גם פקודת הפניית 302 שמטרתה לעשות הפנייה זמנית, 301 היא הפנייה קבועה.

איך עושים הפניית 301?

בעבור אתרי וורדפרס מדובר על פעולה פשוטה מאוד. יש תוספים שבאמצעותם תוכלו לעשות הפנייה לדף בודד או הפנייה גורפת של עשרות עמודים או אפילו אתר שלם. אני ממליץ על תוסף שנקרא redirection.me. ביצוע הפניות באתרים עם קוד סגור מצריכה מתכנת לשינויים בקוד של העמודים, אבל מדובר על תהליך שאפשר לבצע בזמן קצר יחסית.

סיכום:

אלו הנקודות שצריך לבצע בשביל לטפל בדפי 404

  • בכל תקופת זמן קצובה להריץ בדיקת סריקה באתר באמצעות אחד מהתוכנות לסריקת אתר (כמו screaming frog או search console) על מנת לבדוק כמה עמודי 404 קיימים ולמפות אותם
  • ליצור דף 404 מעוצב ונעים בעבור הגולשים
  • ליצור כפתור המקשר חזרה לעמוד הבית או אחת הקטגוריות הרלוונטיות באתר
  • במידת הצורך תיצרו הפניית 301 לעמודי 404 הרלוונטיים

במידה ואתם מסתבכים עם אחת מהפעולות הללו מומלץ מאוד להיעזר במקדמי אתרים, מתכנתים וכו'. כי יש חשיבות מאוד גדולה גם לחווית המשתמש אבל בעיקר לשמירת הכוח שצברו העמודים שלכם באתר והדירוגים בגוגל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש לנו עוד מאמרים מעולים

פרסום בלינקדאין 2023 – כל מה שמשווק B2B צריך לדעת!

אם אתם עסק שמשווק לעסקים אחרים (B2B) אתם חייבים להתחיל ...

אנידור חקק
11.01.2019
לקריאה

כיצד ניתן לשפר את נתון ה-Bounce Rate באתר שלך?

מהו מדד ה-Bounce rate? למה חשוב לשפר אותו? איך עושים ...

צוות היידה
06.12.2011
לקריאה