עמוד הבית > פרסום ממומן > מה חשוב לדעת על פרסום ממומן בגוגל?

מה חשוב לדעת על פרסום ממומן בגוגל?

מאז שגוגל נכנסה לחיינו היא משחקת תפקיד מרכזי בשוק הפרסום.   אז אמנם גוגל מנגישה את הפלטפורמה והופכת אותה לידידותית יותר, אך ככל שהתחרות גדלה וגוגל מפתחת ומוסיפה אפשרויות חדשות – כך הופך פרסום בגוגל למקצוע שמצריך למידה באופן קבוע כדי להשיג ביצועים גבוהים.  

במאמר זה נתאר כמה טרנדים שאנו מצפים לראות בפרסום בגוגל אדס בשנת 2019.

תכונות חדשות – סיבוכים מיותרים או תוספות מאתגרות?

העדכון שעברנו בגוגל  מ- Google AdWords ל  Google Ads  מביא תכונות חדשות רבות, כולל אפשרויות אוטומטיות וחכמות יותר, כלים חדשים ומעודכנים המשולבים ישירות במערכת של גוגל אדס.

לעדכונים אלה יש פוטנציאל גדול אבל בעוד שהתכונות החדשות פותחות אפשרויות חדשות ומאתגרות, אותן תכונות יכולות לבלבל ולהרתיע מפרסמים מתחילים.

אחת ההשלכות של העדכונים היא שמודעות החיפוש בגוגל לא יהיו אוטומטיות לחלוטין. מפרסמים שמכירים את המערכת יוכלו לנצל די בקלות את תכונות הפלטפורמה החדשה, ובכך להשיג יתרון על פני מודעות שנוצרו באופן ידני ואוטומטי.

כדי לייצר קמפיין רווחי באמת נדרשת כמות ניכרת של ידע קודם על המערכת וניסיון, המורכבות החדשה הזו במודעות החיפוש של גוגל תאלץ כעת מפרסמים קטנים או מי שמנהל בעצמו את השיווק ללא ידע כולל לחפש סוכנות המתמחה בקמפיינים של גוגל לקבלת עזרה.

כ-95% מהכנסות שגוגל מייצרת מגיעות מפלטפורמת השיווק שלהם וצפי ההכנסות של גוגל בשנת 2019 אמור לעמוד על 100 מיליארד דולר, סביר להניח שיותר ויותר חברות מפרסמות מודעות.

זה גם כנראה אומר שהוצאות חברה ממוצעת על פרסום ממומן בגוגל רק ימשיכו לגדול.

אם כן, אפשר לצפות שהתחרות על דירוג המודעה והעלות להקלקה על מילות מפתח יגיעו השנה לגבהים חדשים.

כמובן שלכל זה יהיו השלכות כספיות משמעותיות – אם לעסק ממוצע היו 3000 שקלים בחודש להוציא על פרסום בגוגל והושקעו נניח 5 שעות בחודש על ניהול הקמפיינים – היה יותר קל להבין את הרווח הסופי,

בשנה הקרובה גוגל חיפוש יהיה מקום יותר צפוף כי יהיו יותר מתחרים על שטחי הפרסום, כולם ירצו להתמודד על מיקום מודעה גבוה, מה שיקשה על הצלחת קמפיינים ללא תקציב משמעותי וגדול מבעבר.

העלות לקליק גבוהה מבעבר

התחרות הגדלה והולכת מובילה לעלייה ישירה במחיר לקליק. בתחומים רבים ראינו הכפלות ואף שילוש של העלות להקלקה.

בשנתיים האחרונות ראינו עלייה דרמטית בתחומים שונים וקמפיינים שעלו בעבר למפרסמים הרבה פחות עולים כיום יותר, הלקוחות לא תמיד מבינים את זה וכאן המקום שלנו להתריע בפניהם, אפשר תמיד לגבות את זה עם נתונים ישנים (אם יש בידכם חשבון בעל ותק של כמה שנים זה הכי פשוט).

מה שימשיך לשחק תפקיד בעולם השיווק הדיגיטלי הוא עניין הקריאייטיב ואיכות הקמפיינים, המודעות, המילים והחשבון הכללי.

בשנה הקרובה זה יהיה חשוב יותר מאי פעם. גוגל תתגמל קמפיינים איכותיים, זה יבוא לידי ביטוי בדירוג המודעות וגם במחיר נמוך יותר לקליק עבור המפרסם.

חיפוש קולי והשינויים שבאים איתו

החיפוש הקולי נמצא איתנו  כבר כמה שנים, אז נכון, זה לא פיצ'ר שניתן לקרוא לו חדש ורק שחקנים גדולים כמו אמזון, גוגל, אפל, וכו' השקיעו באסטרטגיית החיפוש הקולי עד כה.
בישראל אנחנו חווים את השינויים בקצב מאוחר לעומת משתמשים בחו"ל הנוטשים יותר ויותר את הקלדת ביטויי החיפוש שלהם ומשתמשים יותר בחיפוש קולי ( Siri, או כל  תוכנה אחרת הפועלת עם 'חיפוש קולי') לקבלת מידע. מגמה זו תשנה באופן משמעותי את מילות המפתח ואת נפחי החיפושים, שכן יותר ויותר מילים נכנסות בשאילתה קולית והמון שאילתות של זנב ארוך מתווספות מדי יום לחיפושי הגולשים.

כדאי להתחיל לחשוב על ביטויים עם זנבות ארוכים כמו בעולמות הקידום האורגני – כדאי להכין מודעות שיענו על שאלות שמשתמשים יכולים לשאול והמודעה תוכל לענות.

דיוק קהלים

אם קהל היעד אינו מדויק, קיים סיכון שגולשים יקליקו על המודעה ואז פשוט יחליטו במהירות שהם לא מעוניינים במה שאנו מציעים.

זה לא רק בזבוז של הוצאות פרסום, אלא גם מוריד משמעותית את הדירוג של המודעה. כדי להגדיל את שיעור ההצלחה, קהלי היעד שלנו צריכים להיות מצומצמים ככל האפשר באמצעות מחקר שוק עמוק ואינטנסיבי.

לאחרונה, נוספה האפשרות להוסיף כותרת שלישית במודעות גוגל, בשילוב עם תיאור נוסף.

זה לא רק אומר שניתן להוסיף מידע אלא גם נותן לנו את האפשרות לתוכן ייחודי יותר ופחות גנרי משאר המתחרים.

עדיין לא ברור אם התוספות של הכותרת והתיאור יובילו להצלחה גדולה יותר, אבל האפשרויות שהן מציעות הן גדולות.

בתחום שבו כל מילה חשובה – תוספת של  120 תווים נוספים (30 לכותרת ו -90 עבור התיאור) יכולים לגרום לשינוי משמעותי.

נתוני CTR ממוצעים

לאחוז ההקלקה יש משמעות מאוד גדולה, אספנו נתונים מתוך החשבונות שאנו מנהלים כדי לתת לכם אינדיקציה להבנה של קמפיינים מתחומים שונים.

  • משפט/ עריכת דין – 2.93%
  • רכב – 4%
  • עולמות הB2B ושירותי הלקוחות – 2.41%
  • איקומרסים בממוצע – 2.69%
  • לימודים –  3.78%
  • פיננסים וביטוחים – 2.91%
  • ריהוט ביתי/ חשמל לבית – 2.44
  • נדל"ן – 3.71%
  • טכנולוגיה/ מחשבים/ אפליקציות – 2.09%
  • תיירות/ נסיעות – 4.68%

הגדלת מכירות באמצעות שילוב בין אופליין לאונליין

קמפיינים לוקאליים של מודעות גוגל זוכים לפופולריות בקרב מפרסמים, משום שהם מאד מוצלחים. לקוחות פוטנציאליים רבים מחפשים מידע על כל אפשרויות הקנייה עבור מוצר שהם מחפשים לרכוש. אפשרויות רכישה מקוונות הן רק ההתחלה של החיפוש שלהם, הגולשים ממשיכים לבקר בחנות פיזית שהם חקרו באינטרנט, ומאפשרים לעסקה לעבור ממצב מקוון למצב לא מקוון.

גוגל הבחינה במגמה זו וגילתה דרכים להפוך אותה לרווחית עבור המפרסמים. מודעות גוגל יכולות כעת להציג את מלאי החנות, וכך קל ללקוחות לראות אם מוצר עדיין זמין בחנות, מה שיכול להעלות את סיכויי המכירה.

שילוב בין קידום אתרים אורגני לקמפיינים

הרבה לקוחות מסתכלים עלינו כמבוגר אחראי ולנו יש אחריות לומר ללקוח דברים שהוא לא בהכרח יסכים איתם או שהוא לא מודע אליהם.

מותגים ועסקים ששמים את כספם אך ורק בפרסום ממומן עשויים למצוא את עצמם בבעיה. עלויות הפרסום מתייקרות, שחקנים חדשים נכנסים לשוק והתוצאה היא שללקוח בסוף יש יותר הוצאה לאורך זמן על פרסום.

קידום אורגני זו גם פעילות שיש לעשותה ללא הפסקה, אבל כשהמתחרים שלנו ישלמו עשרות שקלים להמרה או לקליק הלקוח שבחר חכם ועשה גם קידום אורגני יהנה מהופעות בעמוד הראשון בגוגל ללא עלות פרסום מפלצתית ושורת הרווח הסופית שלו תהיה שמנה יותר.

שילוב של השניים יוצר תחושה אצל לקוח פוטנציאלי של מותג ושל גוף גדול, הוא יראה אותי במודעה, אח"כ בבאנר ואח"כ בתוצאות החיפוש אורגנית, יש לזה כוח לא מבוטל ברכישת אמון הלקוח ובביצוע המרה/ קנייה מכם ולא מהמתחרים.

שורה תחתונה

שיווק דיגיטלי ופרסום בגוגל בפרט הולך והופך לתחום מסובך ומורכב יותר ויותר.

יש מספר עצום של אפשרויות בפרסום דיגיטלי שמציעים פוטנציאל שווה או אפילו גדול יותר לכישלון. מי שיבחר לנהל ולבצע קמפיינים באופן עצמאי, או לעבוד עם סוכנויות פרסום לא מנוסות, צפוי להתמודד עם הפסד משמעותי של זמן  ופוטנציאל הכנסות.

אם אתם נותנים לסוכנות פרסום / פרילנסר לנהל לכם את הקמפיין, עליכם לספק לו גישה לניהול חשבון הפרסום.

שימו לב: מומלץ לוודא שהחשבון שייך לכם – מוקם על חשבון כתובת ג'ימייל ששייכת לכם ולא לסוכנות הפרסום.  בנוסף, מומלץ לא לספק הרשאת אדמין מלאה כדי שלא יוכלו להסיר אתכם מניהול החשבון שלכם בהמשך.

ממליץ לצפות בסרטון קצר שהכנו בנושא:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש לנו עוד מאמרים מעולים

מדריך פרסום וקידום סרטונים ביוטיוב

שתי עובדות חשובות שכל משווק כבר יודע: סרטונים זה התוכן ...

אנידור חקק
22.02.2018
לקריאה

מוגן: special links

זהו פוסט מוגן ואין לו תקציר.

צוות היידה
30.12.2021
לקריאה