קידום אתרים בעידן של מנועי בינה מלאכותית – AIO

מהפיכת הבינה המלאכותית משנה המון דברים ואחד מהם זה האופן שבו אנו מתקשרים עם מנועי חיפוש ובמילים אחרות – איך אנחנו מגלים מידע ברשת.

בעוד שטכניקות SEO מסורתיות שלטו בתחום במשך שנים רבות, והמיקוד העיקרי היה באופטימיזציה של תוכן כדי לדרג היטב במנועי חיפוש כמו Google, כעת אנו עדים למהפכה בתחום החיפוש. עם הופעתם של מודלים מתקדמים מבוססי בינה מלאכותית כמו SearchGPT ופלטפורמות כמו Perplexity AI, עתיד החיפוש נע לכיוון שיחה והבנת הקונטקסט של המידע אותו מבקש הגולש.

כחלק מפעילות ה- SEO של הלקוחות שלנו, אנחנו עוקבים ומנתחים באופן קבוע את נוכחות האתרים שלנו גם בתוצאות הבינה המלאכותית.

אם אתם מעוניינים להתאים את אסטרטגיית ה- SEO שלכם לעולם השיווק החדש – אנחנו מזמינים אתכם ליצור אתנו קשר ולהבין את המשמעויות גם לאתר שלכם.

מדריך זה יחקור את משמעות ה-AIO (אופטימיזציה לבינה מלאכותית), כיצד SearchGPT ו-Perplexity AI שונים מ-SEO מסורתי, וכיצד מקדמי אתרים יכולים להסתגל כדי לשמור או לשפר את נוכחותם בנוף המתפתח הזה.

מהו AIO?

כל העולם של חיפוש מבוסס בינה מלאכותית הוא עולה חדש ורב הנסתר על הגלוי.  חשוב גם לסייג כאן ולרשום שגם רוב הדברים שאנחנו מציגים במאמר זה הן הערכות שלנו שמתבססות על מה שאנחנו רואים וקוראים.  ככל שיעבור הזמן נוכל להבין טוב יותר כיצד להתאים את עצמנו לעידן החדש.  בגוגל מדברים על עידן ה- SGE, שבו משולבות תשובות בינה מלאכותית (של מודל ג'מיני של גוגל) בתוצאות החיפוש.  השינוי העיקרי והמהותי כאן הוא שגוגל היא יותר לא שער הכניסה הבלעדי ולמעשה יש המון דרכים לגלות תוכן ומידע כיום ברשת.   יש גישה ויזואלית לפיה גולשים מגלים תוכן חדש דרך מידע בטיקטוק ובמקביל כלי הבינה המלאכותית המובילים בוחשים גם הם בעולם החיפוש, בדגש על צ'אט GPT ופרפלקסיטי או כלים כמו PHIND ואחרים.

AIO, או אופטימיזציה לבינה מלאכותית, מייצג את החזית הבאה באופטימיזציה של תוכן. בשונה מ-SEO מסורתי, המדגיש גורמים כמו צפיפות מילות מפתח, קישורים חוזרים ותגיות מטא, AIO מתמקד ביצירת תוכן שמהדהד עם מודלים של בינה מלאכותית כמו SearchGPT. מודלים אלה מעדיפים הקשר, עיבוד שפה טבעית (NLP) וכוונת המשתמש.

ככל שמערכות חיפוש מונעות בינה מלאכותית הופכות לנפוצות יותר, אופטימיזציה עבור פלטפורמות אלה הופכת קריטית לשמירה על נראות ורלוונטיות. SEO מסורתי עדיין חשוב, אך AIO מבטיח שהתוכן מותאם גם למודלים של בינה מלאכותית המייצרים תגובות על בסיס הבנה הקשרית ולא רק התאמת מילות מפתח.

למעשה העתיד שלנו הוא היכולת להבין ולנתח כיצד מקדמים את האתר שלנו שיופיע בתוצאות הבינה המלאכותית של צ'אט GPT ובמודל של SearchGPT  שמושך סקרנות רבה ברשת.   גם קידום אתרים בפרפלקסיטי יוכל למשוך לאתר שלנו בעתיד קהל חדש, ככל שהם ימשיכו לצבור משתמשים.

השוואה: SEO של Google, SearchGPT, ו-Perplexity AI

כדי להבין כיצד AIO שונה מ-SEO מסורתי, חשוב להשוות את העקרונות הבסיסיים של SEO של Google, SearchGPT, ו-Perplexity AI:

  • תוסיפו את ה- AI המובנה שבימים אלו מתחיל להיכנס בכל המכשירים הניידים ותבינו שגוגל הוא לא המקום היחיד שבו הגולשים הולכים לחפש ולמצוא מידע.

מה נתח השוק של חיפושים בכל מנוע?

מה שבאמת צריך לעניין אותנו לבדוק, זה כמה גולשים באמת משתמשים בכלים הללו כדי לחפש מידע.

ככל שנתח השוק של מנועי ה- AI יגדל – נצטרך להתאים את עצמנו וליצור נוכחות בהתאם במנועים השונים.

להלן נתח שוק של החיפושים והמנועים נכון לסוף שנת 2024:

נתח שוק סוף 2024

 

ראנד פישקין פרסם בלינקדאין שלו לאחרונה מחקר נוסף:

 

נתח שוק לפי כוונת חיפוש – מידע, קנייה, לוקאלי, עסקים, ויזואלי:

חיפוש עסקים ברשת חיפוש למטרת קנייה - חיפוש מוצרים ברשת חיפוש מידע ברשת חיפושים לוקאליים ברשת חיפוש ויזואלי ברשת - תמונות, סרטונים

 

מאפייני החיפוש בפלטפורמות השונות בעידן הבינה המלאכותית

מנועי חיפוש מסורתיים (Google, Bing):

מנועי החיפוש הקלאסיים נועדו לתת מענה לכל סוגי השאילתות. גוגל, כמנוע החיפוש המוביל, מטפל במגוון רחב של חיפושים – מידע כללי, תשובות מידיות לשאלות טריוויה, חדשות עדכניות, חיפושי רכישה (השוואת מחירים, מציאת מוצרים), חיפושים מקומיים (בתי עסק קרובים, ניווט במפות), חיפוש תמונות ועוד. הוא מציג למשתמש רשימת קישורים רלוונטיים (תוצאות אורגניות) ולעיתים תשובות ישירות או רכיבי מידע עשירים בעמוד התוצאות (כגון קטעי מידע מובלטים, מפות, תמונות, סרטונים). Bing של מיקרוסופט פועל בצורה דומה, אם כי עם נתח קטן יותר מהשוק וקהל שמשתמש בו לעיתים כברירת מחדל בדפדפן Edge או במכשירי Windows. סוגי החיפושים אופייניים: מידע כללי, חדשות, קניות (בעיקר דרך Bing Shopping או אינטגרציה עם Amazon), וחיפוש עסקי/ארגוני. בשנים האחרונות Bing מנסה לבדל את עצמו באמצעות שילוב צ’טבוט (Bing Chat) ותוצאות מעשירות מבוססות בינה מלאכותית, אך עיקר תנועת החיפוש בו עדיין דומה באופייה לזו שבגוגל.

חיפוש מבוסס בינה מלאכותית (ChatGPT, Perplexity, Phind):

פלטפורמות ה-AI החדשות משנות את אופן החיפוש: במקום רשימת לינקים, המשתמש מקבל תשובה שיחית, מסוכמת וישירה. ChatGPT, שהחל כמודל שיחה, משמש כעת רבים כמנוע חיפוש חלופי לשאלות מורכבות או לשאילתות המחייבות הסבר. משתמשים פונים אליו כדי לקבל תשובות מפורטות בשפה טבעית – למשל פתרון בעיות קוד ותכנות, סיכומי מידע לנושא מסוים, עצות כלליות, תרגום והסבר של טקסטים, רעיונות יצירתיים ועוד. הוא מצטיין במיוחד בשאילתות תכנותיות וטכניות – מחקר מצא ש-ChatGPT סיפק מענה טוב משמעותית מזה של גוגל בשאלות קוד ופיתוח. Perplexity.ai הוא "מנוע חיפוש שיחתי" המשלב מודל שפה עם חיפוש מסורתי – הוא מתאים לשאלות ידע כלליות, ומחזיר תשובות תמציתיות בתוספת מקורות מצוטטים, מה שעוזר למשתמשים לאמת את המידע. סוגי החיפושים ב-Perplexity דומים לאלו של ChatGPT (ידע, הסברים, עובדות), אך עם דגש על קבלת מקורות אמינים כתמיכה בתשובה. Phind מיועד יותר למפתחים ולחיפושים טכניים. הוא מכונה "מנוע תשובות למפתחים", ומצטיין במתן תשובות מהירות ומפורטות לשאלות תכנות, חיפוש בדוקומנטציה טכנית, והשוואת קטעי קוד. אף שהוא שימושי גם לחיפושים כלליים, Phind מאופיין בתוצאות טקסטואליות מאוד מפורטות ולכן מושך קהל שמוכן לקרוא לעומק. בכלי AI אלו, פחות מתאים לחפש דברים כמו עסקים מקומיים, חדשות היום, או תוכן ויזואלי – המיקוד הוא במתן ידע וטקסט (אם כי ChatGPT עם יכולות הגלישה או תוספים יכול להתעדכן במידע חדש).

פלטפורמות וידאו וחברתיות כמנועי חיפוש (YouTube, TikTok, Instagram, Facebook):

פלטפורמות מדיה חברתית וסרטונים הפכו ל״מנועי חיפוש״ ייעודיים בתחומיהן:

YouTube: משמש כמנוע החיפוש הגדול ביותר לסרטוני וידאו. גולשים מחפשים ביוטיוב מדריכים ("איך לעשות…"), סקירות מוצרים, תוכן בידור, חדשות בצורת וידאו, מוזיקה ועוד. למעשה, YouTube עם למעלה מ-2.5 מיליארד משתמשים חודשיים רשומים, מטפל בכ-3 מיליארד חיפושים בחודש, יותר מבינג ו-Yahoo יחד. החיפוש ביוטיוב שונה בכך שהתוצאה היא סרטון – המשתמשים נמשכים לתוכן חזותי וקולי. עסקים ובעלי תוכן משתמשים בו להעברת מסרים בצורה סיפורית והדגמת מוצר.

TikTok: עבור צעירים רבים, טיקטוק הוא מנוע חיפוש לכל דבר. החיפוש בטיקטוק נפוץ למציאת תוכן טרנדי וקצר: המלצות על מקומות (מסעדות, יעדי טיול) באמצעות סרטונים קצרים ואותנטיים, סקירות מוצרים מהירות, טיפים (לימודיים, טיפוח, בישול), ואפילו חדשות או הסברים לאירועים דרך סרטונים קצרים. הפורמט הוויזואלי והאלגוריתם של טיקטוק מאפשרים גילוי מהיר של תוכן פופולרי. כפי שצוין, כ-40% מהצעירים יעדיפו לחפש בטיקטוק/אינסטגרם על פני גוגל בחלק מהמקרים – למשל, במקום לקרוא מאמר על אטרקציות בעיר, הם יחפשו סרטוני ביקור בטיקטוק.

Instagram: החיפוש באינסטגרם נע סביב תוכן ויזואלי ותדמיתי. משתמשים מחפשים לפי האשטאגים או מילות מפתח כדי למצוא השראה (אופנה, עיצוב, צילום), לגלות טרנדים ויראליים, ולעקוב אחרי מותגים או משפיענים. אינסטגרם משמשת גם כמעין קטלוג מוצרים עבור מותגים רבים – אנשים מחפשים מותג באינסטגרם כדי לראות תמונות מוצרים בסביבה טבעית, ביקורות ותגובות. עבור עסקים בתחומי הלייפסטייל, אופנה, אוכל ותיירות, אינסטגרם הוא מנוע חיפוש קריטי לחשיפה אורגנית.

Facebook: בעוד שפייסבוק פחות מזוהה עם פונקציית חיפוש כלל-אינטרנט, רבים משתמשים בו כדי למצוא מידע בהקשר חברתי. דוגמאות: חיפוש שם של עסק מקומי כדי לראות את הדף שלו וביקורות גולשים, חיפוש אירועים מקומיים, או שימוש בסרגל החיפוש כדי למצוא דיונים ופוסטים בנושא מסוים (למשל, חיפוש המלצות בקבוצות). פייסבוק גם משמש לחיפוש אנשים (פרופילים) וקבוצות עניין. בסך הכל נתח החיפוש של פייסבוק ברשת אינו גדול, אך נוכחות בו חשובה כי משתמשים רבים עוברים ישירות לחיפוש בתוך פייסבוק בעת בדיקת עסק או מוצר (כחלק מהמחקר החברתי על מותג, זכרו שכמחצית מהגולשים בעולם חוקרים מוצרים דרך רשתות חברתיות).

שיטות עבודה מומלצות למקדמים/משווקים במנועי בינה מלאכותית

  • התמקדות באיכות ורלוונטיות של התוכן: יצירת תוכן איכותי ומקיף שרלוונטי לשאילתות משתמשים. זה מתאים למיקוד של SearchGPT בייצור תשובות מתאימות להקשר.
  • שאלות ותשובות: כתיבת תוכן בטון טבעי ושיחתי. מבנה התוכן כך שיענה על שאלות נפוצות באופן ברור ותמציתי.
  • שימוש בנתונים מובנים: ארגון התוכן באופן לוגי עם כותרות ברורות, סיכומים ונקודות. שימוש בסימון סכמה כאשר אפשר כדי לשפר את היכולת לגילוי.
  • בניית סמכות ואמון: פיתוח תוכן סמכותי ועיסוק במנהיגות מחשבתית. זה מגדיל את הסבירות ש-SearchGPT יתייחס לתוכן שלך בתשובות המיוצרות.
  • שמירה על רעננות ורלוונטיות: עדכון קבוע של התוכן כדי להבטיח שהוא משקף ידע ומגמות עדכניים. יצירת תוכן עדכני המתייחס לאירועים ומגמות נוכחיים.
  • אופטימיזציה לכוונת המשתמש וחווית המשתמש: הבנת הכוונות השונות מאחורי שאילתות משתמשים והתאמת התוכן בהתאם. הבטחת חווית משתמש חיובית באתר שלך.
  • מעקב אחר מגמות בינה מלאכותית והסתגלות: התעדכנות בהתפתחויות בתחום הבינה המלאכותית וניסוי בכלי בינה מלאכותית לאופטימיזציה של תוכן עבור מודלי חיפוש מונעי בינה מלאכותית.

מבט קדימה: המגמות הבאות בחיפוש ברשת – צמיחה של חיפוש שיחתי ובינה מלאכותית:

העלייה המהירה של ChatGPT ואחרים מסמנת שינוי בהרגלי החיפוש. אם קצב האימוץ ימשך, מעריכים ש-ChaGPT יכול לצמוח לכ-1% מכלל החיפושים כבר ב-2025, וייתכן שאף יתקרב לעמדת תחרות מול גוגל בתוך כמה שנים. מנועי חיפוש מסורתיים לא צפויים להיעלם, אלא להתקיים לצד מנועי ה-AI.

בטווח הקצר, יותר משתמשים "יטעמו" חוויות חיפוש חדשות אך ימשיכו להשתמש גם בגוגל. בטווח הארוך, ייתכן תרחיש שבו לשאילתות שונות יהיו כלי חיפוש שונים: עבור שאלות ידע והתייעצות – משתמשים יפנו לצ’טבוטים, ועבור חיפושים אחרים – ימשיכו בגוגל או בפלטפורמות ייעודיות. גם מנועי AI עצמם צפויים להשתפר – בדיוק התשובות, עדכניות, מולטי-מודל (למשל להבין תמונות או וידאו ולחפש על פיהן).

המשך עליית החיפוש החברתי והוויזואלי: הדור הצעיר מכתיב שינוי משמעותי – "לחפש" כבר לא אומר בהכרח לפתוח גוגל. מגמה שתמשיך היא שימוש גובר ברשתות חברתיות ובפלטפורמות תוכן כערוצי חיפוש. טיקטוק, אינסטגרם ו-YouTube יהפכו למרכזיים עוד יותר בתהליך גילוי מוצרים ומידע, במיוחד בתחומים שבהם הוויזואליה חשובה. סביר להניח שנראה את הפלטפורמות הללו משפרות את יכולות החיפוש שלהן –  למשל, TikTok כבר בוחנת הארכת אורך הטקסט בתיאורי סרטונים כדי לשפר SEO פנימי, ואינסטגרם עשויה לשפר חיפוש לפי הקשר ותוכן ולא רק לפי טקסט.

חיפוש ויזואלי גם יתפתח – כלים כמו Google Lens מאפשרים צילום אובייקט או סצנה ולקבל תוצאות חיפוש רלוונטיות (למשל, מציאת מוצר על סמך תמונה).

משתמשים יתרגלו לשלב בין מלל לתמונה בחיפוש (מה שגוגל מכנה "Multisearch"), לדוגמה: לצלם רהיט ולשאול בצ’ט איפה ניתן לקנות משהו דומה.

שילוב מציאות רבודה (AR) עשוי להפוך את החיפוש לחווייתי יותר – סריקת רחוב עם מצלמה לקבלת מידע על מקומות, וכדומה.

התאמה אישית ופרטיות: מנועי החיפוש, ובעיקר AI, ינסו לספק תוצאות מותאמות אישית יותר על סמך העדפות המשתמש והיסטוריית האינטראקציות שלו.

כבר כיום תוצאות בגוגל מותאמות במידה מסוימת, אך עתידית ייתכן "סוכן חכם" שיודע מה המשתמש אוהב ומחפש – למשל, יועץ קניות אישי שמכיר את הסגנון והתקציב ומסנן תוצאות בהתאם. עם זאת, הדבר יעורר שאלות של פרטיות ושקיפות: משתמשים ורגולטורים ידרשו להבין כיצד המלצות נוצרות ולהגן על מידע אישי.

האצת התחרות והחדשנות: כניסת הבינה המלאכותית הניעה את גוגל ומיקרוסופט ל"מצב חירום" של חדשנות.

אנו צפויים לראות בשנים הקרובות השקות תכופות של פיצ’רים ושיפורים במנועי החיפוש. גוגל, למשל, הביעה מחויבות לשפר את החיפוש לדור ה-Z – כולל שילוב רכיבי וידאו קצרים בתוצאות, או הצגת מידע בצורה אינטראקטיבית המדמה רשתות חברתיות. גם מיקרוסופט תמשיך למנף את שילוב GPT בבינג כדי לשפר את האטרקטיביות שלו.

מנועי חיפוש אחרים ויזמים חדשים ייכנסו לנישה – בין אם זה מנועי חיפוש ממוקדי פרטיות (כמו DuckDuckGo שמשלב כעת AI), או מנועי חיפוש ממוקדים (למשל במערכת החינוך, ברפואה, בחיפוש עבודה) המשלבים AI ייעודי לתחום.

התוצאה היא שהמשתמשים יקבלו יותר אפשרויות ויצטרכו לבחור את כלי החיפוש לפי ההקשר והמטרה.

ככל שמודלי חיפוש מונעי בינה מלאכותית כמו SearchGPT ופלטפורמות כמו Perplexity AI ממשיכים להתפתח, משווקים חייבים להתאים את האסטרטגיות שלהם כדי לשמור על נראות ורלוונטיות. AIO מייצג את הצעד הבא באופטימיזציה של תוכן, מתמקד בבהירות, רלוונטיות ושפה טבעית במקום בגורמי SEO מסורתיים.

תוכן עניינים

מוצרים נוספים

SGEO -מה זה SGE ואיך מקדמים אתרים בעידן ה- AI?

אני מקדם אתרים למעלה מ- 15 שנה וכל שנה תמיד שמעתי ספקנים שגורסים ש- SEO מת וחבל על הזמן של כולנו. תמיד זה גרם לי…

אופטימיזציה לאתרים – 6 סיפורי הצלחה

הבסיס לכל פעילות SEO מוצלחת זה דו"ח אופטימיזציה לאתר, מה שנקרא באנגלית Site Audit. אחרי שעשינו אופטימיזציות לאתרים הגדולים בישראל ובחו"ל – ביניהם אתר איסתא…

השאירו פרטים

ומייד נחזור אליכם

שירותים נוספים

קידום אתרים אורגני – SEO

קידום אורגני SEO להגדלת תנועה והמרות אורגניות מגוגל.

קידום אתרים בחו”ל

קידום אתרים במגוון מדינות ושפות, קידום בגוגל בארצות הברית.

פרסום ממומן בגוגל – Ecommerce PPC

מקדמים אותך בכל חיפוש – הגדלת מכירות מגוגל.

דיגיטל 360

חבילת שיווק דיגיטלי – קידום אורגני, רשתות חברתיות ופרסום ממומן

1

ברוכים הבאים להיידה

שליחת פרטי התקשרות ראשוניים
והכרות עם אנשים המקצוע של היידה

2

שיחת היכרות

עם מנהל הלקוח שלך, קבלת גישה לאתר,
תיאום ציפיות ומעבר על לו"ז

3

דוח קבלת אתר

תמונת מצב בתחילת הפעילות, כאן תשלח אליכם תמונת
מצב כך שתמיד תוכלו לראות איפה הייתם בנקודת הפתיחה

תמונת מצב בתחילת הפעילות, כאן תשלח אליכם תמונת מצב כך שתמיד תוכלו לראות איפה הייתם בנקודת הפתיחה

4

תכנית SEO

תכנית SEO: מחקר מילים ומתחרים,
שיפור היררכיה ובחירת דפים לקידום.

5

שליחת אסטרטגיית תוכן

בשלב זה מנהל התוכן שלנו יבנה עבורכם אסטרטגיה בסיומה
נוכל לייצר תכנים טובים יותר שיבנו מערכת יחסים עם קהל היעד שלכם

בשלב זה מנהל התוכן שלנו יבנה עבורכם אסטרטגיה בסיומה נוכל לייצר תכנים טובים יותר שיבנו מערכת יחסים עם קהל היעד שלכם

6

שליחת דוח אופטימיזציה ויישומו

זה השלב שבו אנו גורמים לגוגל לאהוב את האתר שלכם!

הזמינו את ההרצאה הבאה שלכם!

השירותים של הידה

דיגיטל 360

קידום אתרים בעידן של מנועי בינה מלאכותית – AIO

פרסום ממומן בגוגל – Ecommerce PPC

קידום אתרים בחו”ל

קידום אתרים אורגני – SEO