קידום אתרי וויקס WIX
WIX פרצה לעולם האינטרנט עם כלי פשוט ויפהפה שנותן לכל אחד ואחת את האפשרות לבנות אתר בלי צורך לדעת קוד.
מיליוני לקוחות ברחבי העולם -150 מיליון לפי האתר הרשמי -מוכיחים ש WIX היא סיפור הצלחה שאנשים בונים אתו אתרים חדשים יום יום.
למי כדאי לבנות אתר בעזרת WIX?
במילים אחרות- האם אתר וויקס מגיע עם כלים שיביאו אתכם לתוצאות רצויות מהאתר? השאלה תלויה כמובן בציפיות שלכם מאתר אינטרנט. אם אתם צריכים כרטיס ביקור דיגיטלי לעסק שלכם- וויקס יודעת להציג עסקים בצורה ויזואלית ומרשימה. שותפים ולקוחות שיחפשו בגוגל את שם המותג שלכם- ימצאו אתכם בקלות ויגיעו לאתר מהמם. וכל זה באתר שייקח לכם רק כמה דקות לבנות בעצמכם!
האלטרנטיבה היא לשלם כמה אלפי שקלים לבונה אתרים ולהקדיש שעות רבות באפיון, תיאום ושיפור של האתר. לבנות לבד זה מהר יותר, זול יותר ומספק יותר. אבל אם אתם רוצים להתקדם ולקבל לקוחות דרך חיפוש אורגני בגוגל בביטויים שקשורים למוצרים ולשירותים שלכם- אתם נכנסים לתחרות הגדולה של ה- SEO. וברגע שמדברים על קידום- השאלה תלויה בתחום הפעילות שלכם ובכלים שיש למתחרים בשוק הזה. בתחומים מסחריים תחרותיים- סביר להניח שתיכנסו לתחרות מול אתרי e Commerce ותיקים וחזקים והכלים של WIX פשוט לא יספיקו לכם כדי לנצח.
אני אוהב להציע את מבחן הקטנוע: העסק שלכם יכול לספק את השירות או המוצרים שלו רק בעזרת קטנוע? אם כן- אתר וויקס הוא כמו קטנוע חזק ויפה שיעשה עבורכם את העבודה. כדי להשיג תוצאות, שלבו עוד כלים לקידום העסק בסביבה שלכם כמו למשל חשבון Google My Business.
דוגמאות– חנויות פרחים, מספרות, מנעולנים, מדבירים, סוכנים, אמנים, מטפלים, יוצרים וכו'
אם אתם צריכים אתר אינטרנט לחברה עם פעילות משמעותית יותר שיש לה לוגיסטיקה ושירותים מורכבים- כנראה שאתם צריכים רכב. או אולי הרבה רכבים. ובמקרה שלנו-אתר אינטרנט בהתאמה אישית שניתן לשלוט במרכיבים שלו ולעלות איתו על הכביש המהיר של אתרי הסחר.
אז החלטתם לבנות אתר בוויקס – כמה זה עולה לי?
קודם כל שיהיה ברור- אתר WIX זה לא בחינם. אולי לבנות אותו זה בחינם, אבל כדי לבחור דומיין ולהופיע עם האתר בגוגל- חייבים לבחור חבילת Premium בתשלום. השאלה היא רק- איזו חבילה כדאי?
Combo – אתר וויקס בסיסי
לאתר בלוג אישי או אתר תדמית לעסק קטן (ללא פרסומות של WIX בתוכו) – תכנית בסיסית במחיר של 8.5$ תספיק לכם עם 3GB אחסון ורוחב פס לגלישה של 2GB.
בחישוב פשוט תשלמו כ-30 ש"ח בחודש או 360 ש"ח לשנה. יש תכנית זולה יותר (ב 4.5$ לחודש) המאפשרת לבחור דומיין לאתר שלכם,
אבל בתכנית הזו האתר עדיין יופיע עם פרסומות של וויקס (!!) וזה לא משהו שאתם רוצים להציג באתר האישי שלכם.
אתרי סחר בוויקס
אם אתם צריכים אתר עם אפשרות לביצוע הזמנות ומערכת סליקה לקבלת תשלום אונליין -תצטרכו לבחור אחת מתוכניות Business & eCommerce שמתחילות במחיר של 17$ לחודש. פה כבר מדובר על כ- 60 ש"ח בחודש או 720 ש"ח לשנה. סביר להניח שיציעו לכם הנחה או הטבות לתוכניות יקרות יותר כדי שתבחרו בהן.
אגב- אם טרם בחרתם דומיין, אל תתפתו לקבל דומיין לשנה מתנה מוויקס. אתר וויקס שייך לחברה ולא לכם- אז לפחות השאירו את הדומיין בידיים שלכם
איך בונים אתר ב – WIX?
בניית אתר וורדפרס או WIX? במה כדאי לבחור?
Wix ממשיכה לצמוח ומיום ליום הופכת ליותר ויותר לגיטימית, גם בעיני אנשי SEO.
אז נכון היא עדיין לא וורדפרס ועדיין מדובר בקוד סגור, שזה כשלעצמו סוגיה מרתיעה ללא מעט בעלי אתרים.
אבל קודם כמה מילים על קוד פתוח מול קוד סגור:
ובעברית…
קוד פתוח בעצם מאפשר לכל מנהל אתר / מתכנת לגשת לקוד ולעשות בו שינויים.
קוד סגור, כשמו כן הוא, הוא קוד סגור. זאת אומרת שלא נוכל לעשות כל שינוי שנרצה לעשות באתר ולמעשה אנו תלויים במערכת בה אנו מתארחים.
כך למשל, כשעיצוב אתרים מותאמים למובייל הפך לסטנדרט, בעלי אתרים שבנו אתר על פלטפורמות ישנות היו צריכים לעשות התאמות ולעבור לפלטפורמה אחרת או לחכות שיצרנית הפלטפורמה בה הם מתארחים תתאים את עצמה לשוק. כנ"ל לגבי הצורך בשיפור מהירות אתר כחלק מעדכון core web vitals, בעוד שבאתרי וורדפרס למשל, יכול בעל האתר לבדוק ולשפר את מהירות האתר שלו בעצמו, ב- WIX למשל או בכל פלטפורמת קוד סגור אחרת בעל האתר נדרש להמתין שהמערכת תשתפר.
אבל ככל שהזמן עובר, מתגלים גם היתרונות בקוד סגור, במיוחד לבעלי עסקים קטנים שלא ממש מבינים או בכלל רוצים להתעסק עם טיפול באתר שלהם.
ישנה גישה מאוד פופולארית שאומרת – "אתה כבעל עסק תתרכז בעסק שלך, תן למערכת לתת לך את המענה לכל הנושאים הטכניים שהם לא חלק מהעיסוק היומיומי שלך".
ובאמת, בכל הקשור למשל לאבטחת אתרים – יש יתרון משמעותי לקוד סגור על פני קוד פתוח.
בכל הקשור ל- WIX החיסרון לגמרי הופך ליתרון כשחברת WIX מכניסה למערכת מגוון אדיר ועשיר של יכולות – כולל יכולות SEO – שיתנו מענה כמעט לכל צורך.
כשם שיש לנו את התוספים בוורדפרס, ב- WIX יש לנו את ה- app market, שם נוכל למצוא מענה כמעט לכל דבר.
איך עושים קידום לאתר WIX?
בשנתיים האחרונות WIX עשו מהפכה שלמה בכל מה שקשור לSEO. אחרי שנים של הכפשות מצד מקדמי אתרים, WIX פתחו תכנית אישית לליווי כל בעל אתר להגדרת המאפיינים הבסיסים של SEO לאתר.
ל- WIX יש היום וויזארד שייקח אתכם שלב אחר שלב (טוב במיוחד לאנשים שלא מבינים מה הם צריכים לעשות מבחינת ה- SEO שלהם) בתהליך קידום האתר שלהם (לפחות בהגדרות הראשוניות והבסיסיות).
כחלק מהתהליך WIX תאמת את האתר שלכם ותוסיף אותו ל- Google search console ואף תגיש מפת אתר XML מתעדכנת ודינמית שתעזור לאנדקס דפים בגוגל תוך זמן מאוד קצר.
בשלב הראשון, המדריך יסייע לכם לחבר את האתר ל Google Console כדי שתוכלו לראות אילו מהדפים שלכם מאונדקסים בגוגל ולקבל את כל המידע האפשרי מהקונסול על מיקומים ותנועה אל האתר.
תוכלו לבצע גם הטמעה ידנית של הקוד (ושל קודים רבים נוספים שדורשים אימות דרך הקונסול) דרך הגדרות Site verification:
אגב, בכל הקשור להטמעות קודים באתרי WIX, מומלץ להיכנס לאזור של Marketing integrations:
הגדרות SEO באתרי WIX
בעבר, אסף שעבד כאן אתנו בהיידה, כתב כאן מאמר על האם ניתן לקדם אתרי WIX.
אז האמת, הרבה השתנה מאז אותו מאמר ואפילו אסף היום הוא אחד אנשי ה- SEO הבכירים בחברת WIX. אז כן, הרבה ממה שביקשנו ורצינו לשנות ב- WIX משתנה, ולאט לאט הפלטפורמה של וויקס הופכת להיות הרבה יותר ידידותית ל- SEO.
אז מהם השינויים העיקריים ב- SEO של WIX?
את כל השינויים והעדכונים תוכלו לראות תחת האזור של – SEO TOOLS
עריכה גורפת של כותרות Title ותאורי מטא בדפי האתר – לכל עמוד בנפרד
אחד הנושאים העיקריים שהציקו לבעלי אתרי WIX שרצו להגדיר באופן רוחבי את כל הגדרות הכותרות באתר שלהם במקום לעבור ידנית אחד אחד ולבזבז המון זמן.
באזור ה- SEO Patterns תוכלו להגדיר בקלות (בדומה לתוסף YOAST) את מבנה כותרות הדפים באתר.
שימו לב שתוכלו להגדיר לכל סוג דף את מבנה הכותרות ותאורי הדפים באופן רוחבי וגורף.
כמו כן תוכלו להגדיר מבנה קבוע לכותרות הדפים (ההמלצה שלי דווקא כאן להגדיר ידנית לכל דף נחיתה ובדפי האתר הכלליים להשאיר ריק ולתת לגוגל לייצר תגית מותאמת לבד).
ובנוסף אפשר אפילו להגדיר את ה- SLUG של הדף (כתובת הדף) – נושא שבעבר היה מאוד בעייתי בתחילת דרכה של WIX כשכתובות URL רבות היו בנויות עם #.
בהמשך חלק זה תוכלו גם להגדיר הגדרות ברירת מחדל לשיתוף תכנים מהאתר ברשתות חברתיות (כותרת / תמונה ראשית וכד')
Advanced SEO
עוד פיתוח חדש של וויקס. בכל עמוד אפשר לבחור בלשונית של Advanced SEO ולהגדיר שם את הסכמה של האתר ותגיות נוספות- כולל תגיות og tags לרשתות חברתיות וגם תגית קנוניקל!
אז שוב, יש פה שינוי אדיר שמאפשר לשלוט בהגדרות קידום מתקדמות- אבל לכל עמוד בנפרד.
שימו לב שבממשק עריכה של כל דף, תוכלו להיכנס להגדרות SEO של אותו דף ושם תוכלו להגדיר כותרת לדף, תאור מטא דסקריפשן, מבנה כתובת URL (סלאג)
ואף לקבוע האם לאנדקס / לא לאנדקס את הדף:
בהגדרות ה- SEO המתקדמות של כל דף תוכלו גם להגדיר את תגית הקנוניקל והגדרות Structured data לאותו דף:
ומה בנוגע למהירות אתר?
במשך שנים, מקדמי אתרים נהגו להשמיץ את וויקס כאשר רוב התלונות היו בנוגע למהירות עליית האתר ובמיוחד במובייל. למרות שיפורים רבים שוויקס הציגו, נשארה בעיה מרכזית אחת- אי אפשר להוסיף כלים שיעזרו לשפר את המהירות או להוסיף כלים מתקדמים באופן כללי. אז וויקס שיפרו את המהירות, אבל עדיין האתר נמצא על השרתים שלהם (בארה"ב) והמהירות תלויה בעיקר במערכות ובקוד שלהם.
אז החברים בצוות ה- SEO של וויקס בהחלט נותנים חשיבות לנושא וכיום יש לא מעט כלים שיעזרו לשפר מהירות אתרי WIX.
כך למשל, כל תמונה שעולה לאתר WIX עוברת כיווץ אוטומטי שלא תהיה "כבדה" מדי. כמו כן נעשים שיפורים רבים נוספים, זה עדיין לא אידיאלי אבל הכיוון בהחלט טוב יותר היום ובהחלט אפשר להגיע לתוצאות לא רעות מבחינת מהירות אתרי WIX. כאן המקום לגילוי נאות- חברת היידה דיגיטל שותפה לתהליכים האלו שנעשים בWIX יחד עם קולגות מחברות קידום האתרים המובילות בארץ. אז אנחנו שמחים להיות חלק מהשינוי המבורך ב WIX ובמקביל לא נפסיק להצביע על שיפורים נוספים שנדרשים לטובת קידום אתרי וויקס.
בשורה התחתונה- קידום אתרי וויקס זה אפשרי
כמו בהרבה דברים אחרים בחיים- בעזרת עבודה יסודית אפשר להצליח. הדרך הכי טובה לקדם אתר וויקס היא באמצעות תוכן רלוונטי ואיכותי. בשנת 2021, גוגל מייחסת חשיבות עליונה לתוכן שבאמת משאיר גולשים באתר. אז אם יש לכם משהו אמיתי להגיד בתחום העיסוק שלכם- יש לכם ביד כלי חזק מאוד לקידום האתר שלכם בוויקס. הנה המיקומים של אתר WIX שהוקם לפני שנה. אין כמעט קישורים נכנסים לאתר וכל הקידום שלו נעשה בעזרת תוכן איכותי ועדכני. 8 ביטויים בעמוד הראשון מראים לנו שאם רוצים- זה אפשרי!
בכתיבת המאמר השתתף גם יהודה גולדפילד